Úspěšný krajský přebor mládeže

30.06.2014 17:31

Velkým úspěchem skončila naše účast na krajském přeboru mládeže v Mladé Boleslavi, kterou jsme proměnili ve 3 medaile a 4 postupy na mistrovství Čech.

 

Chlapci do 14 let:

1     Soukup Jiri 1529 Sokol Bustehrad    

2     Havelka Jiri 1633 SK Revnice

 

3     Varadi Ondrej 1547 Sokol Bustehrad

14   Zvolensky David 1265 TJ Jawa Brodce

 

Chlapci do 12 let:

1     Vojta Jakub 1322 TJ Spartak Vlasim

2     Nemecek Lukas 1335 DDM Symfonie Podebrady

3     Stepan Vojtech 1252 TJ Jawa Brodce

 

Chlapci do 10 let:

1     Kupka Ondrej 1169 Sachovy oddil Figurka Ricany

2     Dudek Vojtech 1333 TJ Jawa Brodce

3     Vasilev Dan 1307 TJ Jawa Brodce

8     Mojdl Krystof 1124 TJ Jawa Brodce

 

Celkové výsledky - fotky

 

Mistrovství Čech do 16 let proběhne 25.10. - 1.11. v Harachově. Vojta Štěpán bude bojovat spolu s dálšími cca 60 hráči o jedno z 8 postupových míst na mistrovství ČR. O čtrnáct dní později se na stejném místě utkají hráči do 10 let.


 

Průběh turnaje jsme zaznamenali v diskuzi pod předturnajovým článkem:

 

Všichni borci jsou již na místě. Už jede první kolo a David si střihnul prvního nasazeného.

 

HD10 je nasazeno podle rapid ela, takže naši borci obadili dvě první místa na startovní listině.

 

David po velkém boji prohrál věžovku. Vyhráli oba Vojtové. Dan nestačil na Moniku Slepičkovou a Kryštof “obětoval” dámu.

 

David a Vojta Dudek rychle vyhráli. Kryštof dal šustráka. Dan opět prohrál. Po vekém boji podlehl i druhý Vojta. Kromě Dana zatím výsledky podle očekávání. Po obědě bude derby Vojty s Říčanským Jirouškem

 

V desítkách jsme brali plný počet. Vojta vybruslil z prohrané sicilky a stále se drží včele turnaje. David nestačil na Marka Otrubu a Vojta zdolal Petra Handla.

 

V desítkách opět tři zásahy do černého. Kryštof pomstil Dana, když v krvavé bitvě zdolal Moniku Strnadovou. Dan si bez problémů poradil s Terezkou Lískovou. Vojta si poradil s dalším z favoritů. Jakubovi Mošovskému v remízové koncovce vyoperoval věž. V dnešním posledním kole si Vojta Dudek v souboji dvou posledních 4 bodových hráčů zahraje s Kateřinou Pastrnkovou.

 

Vojta v podivné pozici přijal nabídku remízy a po dnešním dnu je tak s 4,5/5 v čele turnaje. Kryštof příliš nevzdoroval Jakubovi Mošovskému a Dan udolal v koncovce Filipa Kůru.

David si poradil s Jarmilou Plechatovou a Vojta nezaváhal v královské koncovce s volným pěšcem.

 

Dnešní den hodnotím jako úspěšný. Vojta Dudek hraje velmi dobře a potvrzuje pozici favorita turnaje. Kryštof se drží na postupových místech a Dan po dopoledním zaváhání začíná krát rozumné šachy. Daří se i Vojtovi Štěpánovi, který je po 4 kolech na šestém místě. David v těžkém turnaji uhrál "povinných" 50% a přesvědčit bude muset ještě zítra.

 

Vojta Dudek prohrál v ranním souboji o čelo turnaje s Davidem Hamplem. Vojta se pustil již v zahájení do odvážných protiútoků, kterým soupeř nepodlehl a s materiální převahou si výhru pojistil. Zajímavou partii sehrál Dan s Marií Karpeckou. Hráčce, která je proslulá nekompromisní útočnou hrou, vyměnil ze začátku dámy a měl lepší pozici. Soupeřka si ovšem otevřela sloupce před Danovým králem a zaútočila dvojicí věží, což stálo Dana figuru a později celou věž. Dan se ale nevzdával a šikovně protlačil centrálního pěšce, za kterého musela soupeřka odevzdat jezdce a exponovat krále. To se jí stalo osudným a Dan jí šikovným šachování připravil o zbytek figur. Kryštof získal rychle dámu a ze soupeřem neměl větší problémy.

 

Vojta Dudek klesl na 3. místo mezi chlapci a na soupeře ztrácí půl bodu. S jedním teď bude hrát a druhý hraje s vedoucí Kateřinou Pastrnkovou. Po tomto kole se tedy teoreticky může vrátit do čela turnaje. Domácí derby si na třetí šachovnici střihnou Dan s Kryštofem. Vítěz bude mít silných pět bodů a bude atakovat medailové pozice.

 

Vojta Štěpán opět převedl partii do vyhrané královské koncovky a zvítězil. David opět doplatil na slabou sedmou řadu a bude muset ve zbývajících dvou kolech bodovat naplno.

 

Vojta Dudek ztratil kvalitu a pozici neudržel. Šanci na medaili má spíše teoretickou. V dalším kole si zahraje s Kryštofem, který podlehl Danovi. Ten bude hrát s Jakubem Mošovským. Dan se poslední výhrou vyšvihl na medailovou pozici a celkově pátou v turnaji. Vojta Štěpán dal na druhé desce rychlou remízu s Martinem Novotným a David si poradil s Leou Rosenbaumovou.Už jsme po obědě a odpoledne nás čekají dva zápasy v desítkách a poslední v ostatních kategoriích.

 

Vojta si poradil s Kryštofem a Dan zmatoval Mošovského. V posledním kole čeká Dana na první šachovnici Kateřina Pastrnková a Vojtu Monika Strnadová. Napětí bude až do posledního tahu. Pět nejlepších chlapců má odstupu pouze půl bodu a medaile mohou získat všichni.

 

Vojta Štěpán si zahraje na první desce s Jakubem Vojtou a David by si měl poradit s Karlem Doležalem.

 

Vojta a Kryštof vyhráli. Dan remizoval. David vyhrál a Vojta Štěpán remizoval. Vojta Dudek bude mít stříbro a Dan bronz. Čekáme na dohrání dvanáctek. Vojta by mohl být do pátého místa.

 

Vojta Štěpán završil úspěšný víkend remízou s vítězem. Bude mít bronz.

 

- Karel Jukl -

 

—————

Zpět