Snesitelná lehkost vítězství

12.01.2016 23:11

Dne  9.1. 2016, jsme zamířili do Sedlčan na Krajský přebor družstev starších žáků.
 

V sestavě:

1. David Zvolenský
2. Vojta Dudek
3. Vojta Štěpán
4. Dan Vasilev
5. Martin Bláha
6. Otto Fischer

 

V prvním kole jsme dle před pokladů porazili Sedlčany 5,5:0,5. Remizoval jen Dan Vasilev, který se zamotal do dámského gambitu, kdy v dobré pozici byl donucen obětovat dvě figury za věž, ale v koncovce s věží míň nabídl remízu a soupeř ji v časové tísni přijal. Na ostatních šachovnicích byli vidět pěkné partie, ale pak se projevila naše síla a proběhla drtička.

Pak jsme měli volno a šli do nedaleké pizzerie, kde jsme nabrali síly, najedli se poměrně dobrou pizzu a šli jsme na další zápas s Jinci. V tomto zápase se nic moc nestalo, porazili jsme je 6:0. Každý získal materiální výhodu, kromě 2 šachovnice, kde se pan Dudek zapletl do koncovky s kvalitou míň, ale měl zato 2 pěšce. Soupeř rychle ztratil dalšího, pak jsem zavelel k pochodu pěšců, kteří rozhodli o výhře 6:0. Další zápas byl s Baníkem Příbram, který byl papírově nejslabší. Opět výhra 6:0,

Po tomto zápase nás čekal nejsilnější soupeř - Řevnice. Poměrně vysoká drtička, kterou jsem upřímně nečekal.  4. šachovnice – Dan - chycení dámy v 10 tazích - 1:0.

6. šachovnice – Otto -  rychlá výhra pro nás – 2:0. 5. šachovnice rychlá ztráta figury, ale náš hráč Martin se rychle oklepal a dal vidle na koně a ve věžové koncovce se domluvil na remíze 2,5:0,5. Stačil půl bodu na výhru díky lepšímu pomocnému hodnocení z předchozích zápasů. Na 3. šachovnici Vojta Štěpán zkušeně nabídl remízu a soupeř, který ztrácel pěšce, ji přijal a bylo to naše.

Na 1.  a 2. šachovnici byly zajímavé pozice. Nejprve tu svou  využil kapitán (David Zvolenský) a dal mat Dominiku Civínovi, elo 1757. Na 2. šachovnice řevnický hráč v prohrané pozici s 3 pěšci míň obětoval dámu, nejspíš jediná možnost, jak mohl ještě vyhrát, kdybych jeho plán neviděl. Ale dobře jsem se ubránil a pak se projevila dáma. Hrozila matem, který nešel chránit, tak soupeř nastavil dvě věže - celkem nesportovně. Přijal jsem jeho hru, obětoval dámu, nasadil si novou a dal mat.

Takový byl krajský přebor družstev, který jsme jasně vyhráli, soupeřům jsme dovolili jen 3 remízy a dostali jsme se do závěrečných bojů o postup do 1 ligy. Finále krajského přeboru se odehraje 9. dubna nejspíš v Říčanech.

Vysledky

Výsledky dalších skupin: A, B, D

- Vojta Dudek -

—————

Zpět


Diskusní téma: Snesitelná lehkost vítězství

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.