Silvestrovský turnaj

19.01.2013 23:36

Poslední sobotu loňského roku proběhl v Pravoníně již pátý ročník Silvestrovského turnaje mládeže. Jako každý turnaj v Pravoníně se jedná o veskrze pohodovou událost, které je radost se zúčastnit.

 

Vybrali jsme tedy ze svého středu ty nejnadějnější šachisty a přes nepříjemnou námrazu se vydali na místo. Do Pravonína se sjelo na 50 šachistů, mezi kterými dominovala kompletní Vlašimská špička. Čtyři soutěžní kategorie byly sloučeny do dvou turnajů. První turnaj obsadili elisté a starší mládež, mezi které zapadl i Martin Vašák.  V kategorii žákovské a do osmi let nás reprezentovali Pepa Páša a Vojta Štěpán.

Turnaj pěkně rozehrál Martin, když v horších pozicích vybojoval dvě remízy. Potom se mu ale dařit přestalo a připsal si už pouze bod s druhým neelistou turnaje.

Pepa se na turnajích teprve otrkává a tomu odpovídala i předvedená hra. Pepa si ale zachránil šachovou čest finišem. Vyhrál poslední dvě kola a celkově získal 3 body.

Velký šachový pokrok předvedl v Pravoníně Vojta, přestože si připsal prohru hned v prvním kole. S přemožitele se ale nakonec vyklubal vítěz celého turnaje a Vojta si klestil cestu turnajem jednou výhrou za druhou.  Jeho jízda neskončila ani, když mu turnajový los začal stavět do cesty hráče III. výkonnostní třídy. V závěru si pak poradil se sedlčanským Štěpánem Feldsteinem a vlašimským Jakubem Vojtou. Celkem tak porazil čtyři hráče třetí výkonnostní třídy a sám si ji také uhrál. Respekt budí i jeho uhrané perfo 1502 elo bodů. Celkově tak pobral krásné druhé místo v turnaji.

Za organizaci turnaje patří dík celému týmu organizátorů a zvláště pak paní Filipové, která na turnaji obdržela titul nejlepší šachové babičky.


Výsledky turnaje A+B
Výsledky turnaje C+D

Fotky
Fotky organizátorů turnaje

-Karel Jukl-

—————

Zpět


Diskusní téma: Silvestrovský turnaj

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.