Šachové léto mládeže

29.12.2013 12:32

Začátkem května jsme se podobně jako v několika předchozích letech zúčastnili turnaje dospělých v Jánských Lázních. Šestidenní turnaj byl zkouškou hlavně pro Martina Vašáka, který zde chtěl zúročit zkušenosti z Regionální Soutěže družstev. To se myslím povedlo a Martin zahrál výborně na perfo 1652 a výrazně se tak přiblížil získání ela (výsledky,fotky).

Jelikož bylo v této sezóně již ukončeno pořádání turnajů žákovské ligy (hraje se většinou od října do března) uvítali jsme možnost zahrát si na turnaji šachové školy STAMAT v Benešovském DDM. Na turnaji určeném hlavně pro začínající šachisty si své první ostruhy obrousili bratři Haškové, Honza Franěk nebo Eva Potůčková (výsledkyfot ky).

V červnu nás čekali velké víkendové turnaje. Nejprve Šachové Zaječice, na kterých jsme si zahráli přidružený turnaj dvojic do 9 let. Turnaj byl poznamenaný hlavně obrovskými průtržemi mračen, které se převalily přes celou republiku a které nám “zpříjemnili” nocleh v dřevěných chatičkách i cestu domů. Šachově se nejvíce dařilo Vojtovi Dudkovi, který ve dvojici spolu s Patrikem Höherem obsadil na turnaji, který se hraje jako neoficiální mistrovství České Republiky, skvělé 10. místo (výsledkyfotky).

Šachovou sezónu jsme zakončili v Mladé Boleslavi, kde se již po několikáté konalo finále Regionální žákovské ligy. Na dvoudenním turnaji, kterého se mohou účastnit pouze ti nejlepší šachisté Středočeského kraje, se bojuje o postupy na Mistrovství Čech. My jsme zde měli čtyři účastníky. V kategorii do 12 let nás zastupoval Vojta Štěpán a v desítkách Dan Vasilev, Kryštof Mojdl a Vojta Dudek. Vojta se ve dvanáctkách chytil. Pomalejší tempo mu vyhovovalo a připsal si dokonce remízu s elistou. Konečných 4 ze 7 je pěkný výsledek. Na postupové místo, kterých je v této kategorii pouze sedm, to ale nestačilo. V desítkách se nejlépe předvedl Dan, který dokonce kolo před koncem pokukoval po medaili. Nakonec z toho bylo jen 12. místo a postup na Mistrovství Čech. Postupová příčka jen těsně unikla Vojtovi (HD10HD12fotky).

O prázdninách se 5 našich hráčů zúčastnilo týdenního šachového tábora v Růžené (táborový deník), kde se jim šachově dařilo. Dan Vasilev s Vojtou Dudkem si zde uhráli 3. výkonnostní třídu.

Sbohem létu dal Martin Vašák účastí na týdenním openu v Říčanech (výsledky).

- Karel Jukl -

—————

Zpět


Diskusní téma: Šachové léto mládeže

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.