RŽL Stříbrná Skalice 2014

12.03.2014 13:46

Letošní žákovská liga se již dostala do cílové rovinky. Poslední zastávka před velkým finále v Sázavě proběhla ve Stříbrné Skalici. Šachisté tentokrát zavítali do místní sokolovny, která jim poskytla velmi příjemné podmínky ke hře. Z kapacitních důvodů se turnaj A přesunul do prostor Skalické knihovny, kde běžně hrají své domácí zápasy družstev místní šachisté. Ta je sice od hlavního sál vzdálena asi 100 metrů, těm nejlepším hráčům ale poskytla ideální podmínky ke hře. To ovšem úplně neplatilo pro Davida Zvolenského, který tentokrát v přeci jen výrazně silněji obsazeném turnaji uhrál jediný bod a v celkovém pořadí klesl na poslední postupové místo. Před svými dalšími pronásledovateli má ale dostatečný náskok.

Největší bitvy jsme tradičně odehráli v turnaji B. Trojce našich vlčáků Vojta Štěpán, Vojta Dudek a Martin Bláha marně dobývala čelo turnaje, kde vládl bezchybný Šimon Přichystal z Říčan. Vyhrocené bylo zejména poslední kolo, při kterém proti sobě nastoupili naši hráči na dvou šachovnicích ve hře o tři medaile. Před kolem jsem možná až příliš rázně utnul myšlenky na domluvu relativně výhodné remízy a kluky tak musím pochválit za to, že i za těchto okolností předvedli bojovný výkon, který se tentokrát neobešel bez velkých emocí. Žádné starosti si naopak nedělal Kryštof Mojdl a svojí typicky agresivní hrou pěkně zamotal hlavu Evě Potůčkové, která z jeho matové sítě únik nenašla. Eva tak mezi dívkami skončila až na čtvrtém místě. Na druhé šachovnici si Martin Bláha poradil s Vojtou Štěpánem a získal svoji první medaili z B-éčka. Vojta tak bral díky remíze hráčů na první šachovnici až čtvrté místo.

Pátý skončil Vojta Dudek díky výhře na Vaškem Zvolenským. Vašek odehrál myslím svůj zatím nejlepší turnaj, když porazil například i Šimona Jirouška. Šimon tak i díky přispění našeho hráče tentokrát nenavýšil výrazněji svůj náskok v celkovém hodnocení před opět nehrajícím Danem Vasilevem. Dan svojí absencí na posledních turnajích, které byly slaběji obsazené, přišel o možnost relativně snadného zisku bodů a na Šimonem okupované třetí místo jeden bod ztrácí. Dan by tak na zisk celkového bronzu musel na Šimona v Sázavě uhrát 1,5 bodu. Nelze bohužel příliš spoléhat na to, že Šimon zopakuje svoje Skalické zaváhání. Na finále se pravděpodobně sjede kompletní regionální špička a tak bude muset být každý získaný bod tvrdě vybojovaný.

Dařilo se i našim hráčům v turnaji C. Marco Ťažký se držel celý turnaj na předních šachovnicích a po posledním kole stanul díky pomocnému hodnocení včele hned sedmi pětibodových hráčů. Domů si tak po právu odvezl stříbrnou placku. Výborně zahrál také Honzík Hašek. Se čtyřmi body skončil desátý a uhrál si čtvrtou výkonnostní třídu.

Kompletní výsledky:
Turnaj A, Turnaj B, Turnaj C

Celkové výsledky podle kategorii.

Fotky od pana Zvolenského

- Karel Jukl -
 

—————

Zpět


Diskusní téma: RŽL Stříbrná Skalice 2014

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.