Podzimní republikové soutěže

18.01.2015 21:13

Podzim je období, ve kterém si ti nejlepší mladí šachisté užívají vybojovaných postupů z krajských soutěží a vyrážejí za hranice regionu utkat se s těmi nejlepšími hráči u nás.

Jako první proběhlo v půlce září Mistrovství České republiky v rapid šachu, na kterém si zahráli David Zvolenský, Dan Vasilev a Vojta Dudek. Naši hráči zde naplno okusili tvrdý celorepublikový chlebíček. Konkurence byla opravdu silná a probojovat se do první poloviny pořadí se ukázalo jako nereálné. David měl v kategorii dvanáctek po prvních 4 kolech uhráno 50%. Nadějný rozjezd ale v pozdějších kolech nedotáhl a skončil 32. z 42. Dan s Vojtou zažili v desítkách turnaj dvou rozdílný dnů. V sobotu se docela dařilo Vojtovi, zatímco Dan se trápil a nemohl se dostat do správného šachového tempa. V neděli si pak kluci role prohodili. Šťastnější byl nakonec Dan, který skončil 32. , zatímco na Vojtu zbylo až 41. místo ze 46 účastníků.

Největší turnaj se konal koncem října v Harrachově. Na týdenním Mistrovství Čech si v kategorii dvanáctek zahráli Vojta Štěpán a Vojta Dudek. V přidruženém nesoutěžním turnaji bojoval Dan Vasilev. Ve výsledcích se nezrodilo žádné větší překvapení. Kluci zahráli zhruba na svoje možnosti a získali spoustu cenných zkušeností nejen ze samotné hry, ale i z předzápasové přípravy a pozápasové analýzy odehraných partií. Kromě toho stihli i spoustu nesoutěžních aktivit, které kromě přednášek reprezentačních trenérů a simultánek zahrnovaly hlavně turistické výlety v okolí Harrachova.

O dva týdny později se na stejném místě konalo „pouze“ víkendové Mistrovství Čech do 10 let, na které měli účast vybojovanou Vojta Dudek, Dan Vasilev a Kryštof Mojdl. V tomto turnaji jsme měli asi největší ambice. Přesto jsme ale na výraznější úspěch nedosáhli. Nejlépe se dařilo Danovi, který se celý turnaj držel kolem 20. místa a celkově se umístil na 22. V těsném závěsu za ním se držel Vojta. Tomu bohužel utekl konec turnaje a skončil až 43. O pouhého půl bodu, ale až o 14 míst, za ním se z celkového počtu 70ti hráčů umístil Kryštof Mojdl.

- Karel Jukl -

—————

Zpět


Diskusní téma: Podzimní republikové soutěže

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.