Open Kouřim 2015

01.02.2015 18:32

Dne 31.1 2015 jsme zamířili do města Kouřim. Na šachový turnaj jsme přijeli v sestavě Martin Vašák, Martin Bláha, Pepa Páša, Eva Potůčková, Václav Zvolenský, David Zvolenský, Kryštof Mojdl, Vojta Dudek a benjamínek Vojta Mojdl .

V prvním kole se dařilo  kategorii mladší žáci - Vojta Dudek za 1,  Kryštof za 1,  Tomáš za 1, jen Vojta M. prohrál. V kategorii starší žáci Martin V.  za 1, David za 1, Martin B. za 1, Eva prohrála a derby  Václav Zvolenský a Pepa Páša skončilo lépe pro Vencu. V druhém kole jsme opět bodovali v kategorii mladší žáci - Vojta D za 1, Kryštof M. za 1 a máme tu zase derby, ale teď to bylo jednoznačné  - Vojtík Mojdl a Tomáš Bláha 0:1. V kategorii starší žáci derby Martin Vašák a Martin Bláha skončilo lépe pro Martina Vašáka, David  za 1,  ale stáli nad nim všechny svatí, Václav bohužel prohrál, Pepa  za 1, Eva za 1. V třetím kole vyhráli Vojta D., Tomáš  a Vojta M., a prohrál jen Kryštof. V kategorii starší žáci vyhráli Martin V., David ,  Martin B., Eva remizovala a Václav a Pepa prohráli. V čtvrtém kole kategorii mladší žáci vyhráli Vojta D., Kryštof, Vojta M. a Tomáš remizoval s prvním nasazeným. V kategorii starší žáci vyhráli Martin V., Pepa , Martin B a prohráli Eva , Václav a remizoval David.

A pak se šlo  na zasloužený oběd, v obou kategoriích jsme měli hráče na prvním místě – Vojtu D. a Martina V. Oběd se lehce zkomplikoval, šli jsme do restaurace, čekali jsme tam půl hodiny a jídlo  nám přinesli, když se mělo začít za pět minut hrát. Tak Karel, náš trenér, domluvil  s mým soupeřem, že na mě počkají a neprohraji na čas, a tak jsme se mohli v klidu naobědvat a asi za patnáct minut se začalo hrát.  V  pátém kole kategorii mladších vyhrál jenom Kryštof a prohráli Vojta D., Tomáš a Vojta M. V kategorii starších vyhráli Martin Vašák v derby s Davidem Zvolenským, Pepa , Václav, Eva  a remizoval Martin B. V šestém kole kategorii mladších hráli Vojta D. a Kryštof derby na druhé šachovnici, to  skončilo lépe pro mě, Tomáš také vyhrál  a prohrál Vojta M. V kategorii starších vyhráli Martin V., David a Eva  a prohráli Pepa  a Martin B., remizoval Václav.

V sedmém kole kategorii mladší žáci vyhrál jako jediný Vojta M. , ostatní prohráli.V kategorii starší žáci sedmém kole nikdo nevyhrál, jenom remizovala Eva s Martinem B. A pak se jenom už vyhlašovaly výsledky, v  kategorii mladší žáci se na bedně umístili hráči Němeček Pavel, Němeček Lukáš a Laštovka Ondřej a já bohužel skončil a bod  čtvrtý, devátý skončil Tomáš Bláha, Kryštof Mojdl čtrnáctý a Vojta Mojdl  dvacátý osmý, takže se dařilo. V kategorii starší žáci ošidili Martina Vašáka o první místo při vyhlašování, byl vyhlášen jako druhý a až později bylo jeho umístění změněno na první. David Zvolenský skončil šestý, Martin Bláha devátý, Eva Potůčková třináctá, Pepa Páša dvacátý a Václav Zvolenský dvacátý šestý. Všichni, co byli do čtvrtého  místa,  dostali cenu.

Zajímavostí bylo, že na turnaji natáčela Česká televize a dělala rozhovor s Vojtíkem Mojdlem, Karlem Juklem, naším trenérem, a  Martinem Vašákem. Pak se už jenom sbalili věci a jeli jsme domů.

Turnaj A, Turnaj B, Fotky, TV reportáž


Vojta Dudek

—————

Zpět


Diskusní téma: Open Kouřim 2015

Datum: 02.02.2015

Vložil: Martin Vašák

Titulek: Poklona

Skvěle Vojto, článek podrobný, záživný a dobře zpracovaný. Bomba :-)

—————

Datum: 01.02.2015

Vložil: Karel Jukl

Titulek: Upřesnění

Hráči byli oceňováni hlavně v jednotlivých kategoriích a tak byl Martin Vašák správně oceněn jako nejlepší dorostenec.

—————