Krajský přebor v rapid šachu mládeže

29.04.2013 22:35

V sobotu 20.4.2013 proběhl v Českém Brodě krajský přebor mládeže v rapid šachu. Hrálo se tempem 2x20 minut na partii s přídavkem 5 vteřin na tah a to v kategoriích do 10, 12 a 14 let. Z našeho klubu dorazilo šest hráčů. I ostatní kluby Středočeského kraje vyslaly na místo své šachové talenty a tak místní sokolovna doslova praskala ve švech. Jen samotná kategorie do 10 let přilákala neuvěřitelných 70 hráčů.

Naším jediným zástupcem ve dvanáctkách byl David Zvolenský, který si poprvé zahrál na turnaji organizovaném v rámci šachového svazu. David velmi rychle zjistil, že na této úrovni mu žádný šachista nedaruje nic zadarmo, a tak setkání se zkušenějšími soupeři začal třemi prohrami v řadě (jak je v našem klubu zvykem říkat “postavil sněhuláka”, v turnajové tabulce si připsal pod sebe tři nuly 000). Pak si trochu přivykl na styl hry šachových profíků a ze zbylých čtyř kol vytřískal tři body, což lze určitě považovat za úspěch.

I v kategorii do 10 let jsme se pustili do ostrých soubojů, když si v prvních dvou kolech zahráli postupně na první šachovnici Kryštof Mojd a Vojta Štěpán. Zajímavé je, že oba hráči během turnaje podlehli pouze soupeřům, kteří měli třetí výkonnostní třídu, a uhráli nadprůměrné 4 body.

Dařilo se i dalším našim hráčům Vojtovi Dudkovi a Vítkovi Němcovi, kteří turnaj zakončili přesně v polovině startovního pole se třemi a půl body. Svůj den bohužel neměl Patrik Höher, který uhrál ještě o jeden bod méně.

 

Výsledky kategorie do 10 let.
Výsledky kategorie do 12 let.
Fotky


- Karel Jukl -

 

—————

Zpět


Diskusní téma: Krajský přebor v rapid šachu mládeže

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.