Krajský přebor mládeže se blíží

15.06.2014 22:54

O tomto víkendu proběhne v Mladé Boleslavi Krajský přebor mládeže, ve kterém má výprava našeho šachového klubu veliké ambice. Po několika letech bude většina našich hráčů ve svých věkových kategoriích startovat z pozice nejstaršího ročníku a šance získat pěkné umístění je tak veliká. Našim cílem určitě je přivézt medaili. Zda se to povede, se rozhodne ve dvou dnech plných vypjatých zápasů. Příslibem jsou pro nás pěkné výsledky z Krajského přeboru v rapid šachu, kde by po vyškrtnutí hráčů starších ročníků bral Dan Vasilev třetí místo a Vojta Dudek čtvrté.

Krajský přebor je rozdělen na čtyři samostatné turnaje podle věku, ve kterých hrají vždy spolu chlapci a dívky dohromady. Pro nejmladší kategorii je přichystáno devět kol v tempu 2x45 minut a pro starší sedm kol 2x60 minut, navíc s povinným zápisem partie. Naši hráči se objeví v kategoriích HD10, HD12 a HD 14.

V kategorii HD10 budou bojovat Vojta Dudek, Dan Vasilev a Kryštof Mojd. Jejich startovní pozice bude zjednodušena, neboť největší rivalové Jakub Vojta a Ondra Skýpala dali přednost vyšší věkové kategorii. I tak naši hráči narazí na velmi silné soupeře, mezi které určitě patří Kateřina Pastrnková a Šimon Jiroušek z Říčan, Kryštof Mandát z Figurky, David Mošovský z Buštěhradu nebo vlašimský Štěpán Filip.

V kategorii HD12 si zahraje Vojta Štěpán. Zde již není o velmi silné soupeře nouze a Vojta se bude muset pořádně snažit, aby se umístil do 13. místa, které zaručuje postup na Mistrovství Čech, které se bude hrát na podzim v Harrachově.

V kategorii HD14 bude mít nejtěžší úlohu David Zvolenský. Bude bojovat s o rok staršími soupeři a tak je ho cílem bude v silné konkurenci dokázat, že již hraje mnohem lépe, než by odpovídalo jeho aktuálnímu ratingu 1265/1381.

Kompletní informace o turnaji.

Průběžné výsledky: HD10, HD12, HD14

- Karel Jukl -

—————

Zpět


Diskusní téma: Krajský přebor mládeže se blíží

Datum: 22.06.2014

Vložil: Karel Jukl

Titulek: KP

Vojta Štěpán završil úspěšný víkend. Bude mít bronz.

—————

Datum: 22.06.2014

Vložil: Karel Jukl

Titulek: KP

Vojta a Kryštof vyhráli. Dan remizoval.
David vyhrál a Vojta Štěpán remizoval.

Vojta Dudek bude mít stříbro a Dan bronz.
Čekáme na dohrání dvanáctek. Vojta by mohl být do pátého místa.

—————

Datum: 22.06.2014

Vložil: Karel Jukl

Titulek: KP

Vojta Štěpán si zahraje na první desce s Jakubem Vojtou a David by si měl poradit s Karlem Doležalem.

—————

Datum: 22.06.2014

Vložil: Karel Jukl

Titulek: KP

Vojta si poradil s Kryštofem a Dan zmatoval Mošovského.
V posledním kole čeká Dana na první šachovnici Kateřina Pastrnková a Vojtu Monika Strnadová.
Napětí bude až do posledního tahu pět nejlepších chlapců má odstupu pouze půl bodu a medaile mohou získat všichni.

—————

Datum: 22.06.2014

Vložil: Karel Jukl

Titulek: KP

Vojta Dudek ztratil kvalitu a pozici neudržel. Šanci na medaili má spíše teoretickou. V dalším kole si zahraje s Kryštofem, který podlehl Danovi. Ten bude hrát s Jakubem Mošovským. Dan se poslední výhrou vyšvihl na medailovou pozici a celkově pátou v turnaji.
Vojta Štěpán dal na druhé desce rychlou remízu s Martinem Novotným a David si poradil s Leou Rosenbaumovou.

Už jsme po obědě a odpoledne nás čekají dva zápasy v desítkách a poslední v ostatních kategoriích.

—————

Datum: 22.06.2014

Vložil: Karel Jukl

Titulek: KP

Vojta Štěpán opět převedl partii do vyhrané královské koncovky a zvítězil. David opět doplatil na slabou sedmou řadu a bude muset ve zbývající dvou kolech bodovat naplno.

—————

Datum: 22.06.2014

Vložil: Karel Jukl

Titulek: KP

Vojta Dudek klesl na 3. místo mezi chlapci a na soupeře ztrácí půl bodu. S jedním teď bude hrát a druhý hraje s vedoucí Kateřinou Pastrnkovou. Po tomto kole se tedy teoreticky může vrátit do čela turnaje.
Domácí derby si na třetí šachovnici střihnou Dan s Kryštofem. Vítěz bude mít silných pět bodů a bude atakovat medailové pozice.

—————

Datum: 22.06.2014

Vložil: Karel Jukl

Titulek: KP

Vojta Dudek prohrál v ranním souboji o čelo turnaje s Davidem Hamplem. Vojta se pustil již v zahájení do odvážných protiútoků, kterým soupeř nepodlehl a s materiální převahou si výhru pojistil.
Zajímavou partii sehrál Dan s Marií Karpeckou. Hráčce, která je proslulá kompromisní útočnou hrou, vyměnil ze začátku dámy a měl lepší pozici. Soupeřka si ovšem otevřela sloupce před Danovým králem a zaútočila dvojicí věží, což stálo Dana figuru a později celou věž. Dan se ale nevzdával a šikovně protlačil centrálního pěšce, za kterého musela soupeřka odevzdat jezdce a exponovat krále. To se jí stalo osudným a Dan jí šikovným šachování připravil o zbytek figur.
Kryštof získal rychle dámu a ze soupeřem neměl větší problémy.

—————

Datum: 21.06.2014

Vložil: Karel Jukl

Titulek: KP

Dnešní hodnotím jako úspěšný. Vojta Dudek hraje velmi dobře a potvrzuje pozici favorita turnaje. Kryštof se drží na postupových místech a Dan po dopoledním zaváhání začíná krát rozumné šachy.
Daří se i Vojtovi Štěpánovi, který je po 4 kolech na šestém místě. David v těžkém turnaji uhrál "povinných" 50% a přesvědčit bude muset ještě zítra.

—————

Datum: 21.06.2014

Vložil: Karel Jukl

Titulek: KP

Vojta v podivné pozici přijal nabídku remízy a po dnešním dnu je tak s 4,5/5 v čele turnaje. Kryštof příliš nevzdoroval Jakubovi Mošovskému a Dan udolal v koncovce Filipa Kůru.
David si poradil s Jarmilou Plechatovou a Vojta nezaváhal v královské koncovce s volným pěšcem.

—————