Bořík kořistí Tomáše Vojty

25.12.2012 21:57

 

32. ročník Memoriálu Vojtěcha Boříka se nesl v duchu vánoční atmosféry. Jednak díky termínu stanovenému těsně před Štědrý den (23. 12.) a pak také díky vytrvalému sněžení, kterým celý turnajový den začal. Přívaly sněhu ale spíše než romantickou náladu způsobovaly problémy řidičům, jelikož padající sníh se na silnici měnil v klouzající břečku. Nepřízeň počasí způsobila drobné organizační problémy na startu turnaje, které vyvrcholily pozdním příjezdem pražské autobusové linky.
 
Hráči tak zasedli k šachovnicím až kolem desáté hodiny. Od té doby už ale vše běželo, jak má, a turnaj ubíhal příjemným tempem. Hrálo se tentokrát v restauraci U Vrtišků, která se osvědčila při říjnovém rapid turnaji, a lze předpokládat, že bude sloužit brodeckým šachistům pro pořádání turnajů i v následujících letech.
 
 
A protože rapid se hrál v Týnci před dvěma měsíci, tak se organizátoři rozhodli po letech vrátit k tradičnímu tempu turnaje 2 x 5 minut na partii. Systém byl stanoven na tři skupiny, ve kterých se jednotliví hráči utkali každý s každým. Dopolední část rozřazovacích bojů nepřinesla výraznější překvapení. Zmínil bych jen postup Petra Havelky do finálové A skupiny a naopak nepodařený úvod Tomáše Haška, který si odpoledne zahrál pouze skupinu C.
 
Celkovým vítězem turnaje se stal Tomáš Vojta, kterému na první místo stačilo 8,5 bodu z 11 možných. Druhý skončil František Hostička a třetí Jiří Gregor. Pavel Vojta skončil pátý a na chvostu finálové skupiny zůstal Petr Havelka před Miroslavem Fialkou a Ondřejem Matějovským. Ve finálovém turnaji B suverénně zahrál Robin Hrdina se ztrátou pouze půl bodu. Těsně za ním a na celkovém 14. místě překvapil domácí Jiří Třebický a na 20. místě skončil Jiří Feierfeil. Ve finále C zvítězil Otto Frischmann. Na celkovém 27. místě se umístil Tomáš Hašek a z domácích hráčů potom Vnouček, Jukl a Vašák na 30. – 32. místě.
 
 
S posledním odehraným zápasem vyprchaly i poslední zbytky vánoční atmosféry, a tak hráče na cestě domů místo sněhových vloček doprovázel pouze vytrvalý déšť.
 
-Karel Jukl-

—————

Zpět


Diskusní téma: Bořík kořistí Tomáše Vojty

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.