4. kolo RŽL v Týnci nad Sázavou

04.12.2012 09:53

 

První prosincový den nás přivítal slabými mrazíky a náš šachový klub měl tu čest pořádat turnaj Regionální žákovské ligy. Tento víkend se sešlo několik turnajů i v sousedních regionech, takže do Společenského centra v Týnci dorazilo „pouhých“ 73 dětí. Ozdobou celého turnaje pak byli čerstvé účastnice Mistrovství světa mládeže Nela Pýchová a Julie Vilímová i stříbrná medailistka z Mistrovství Čech mládeže Anežka Vlková. Z chlapců dorazil například aktuální Mistr Čech do 8 let Jakub Vojta.

 

 

V příjemné atmosféře kulturního domu se svedlo mnoho vypjatých soubojů, aby kolem třetí hodiny odpoledne byli známi všichni vítězové i poražení.

 


V turnaji A zvítězila ostřílená šachová královna Nela Pýchová. Turnaj B ovládl vycházející vlašimský talent Richard Mládek a v turnaji C nenašel přemožitele Pavel Zemen z Říčan. Kompletní výsledky jsou k dispozici zde.

 


Z domácích hráčů si nejlépe vedl Dan Vasilev, který v turnaji B obsadil šestnácté místo. Příliš se nedařilo Vojtovi Štěpánovi, který zahrál pod svoje možnosti a získal pouze dva body. Na pěkné výkony z Jílového a Mistrovství Čech do 8 let se nedaří navázat Kryštofovi Mojdlovi, který si zřejmě příště zahraje C-čko.

 


Skvělé vstupy do turnajů má poslední dobou Vítek Němec. Dnes uhrál 3,5 bodu z prvních 4 zápasů. Dvě následující prohry pro něj tentokrát znamenaly „pouze“ sedmé místo. I tak šlo myslím o jeho zatím nejlepší umístění.  Pěkně zahrál i Matěj Novotný, který se 4 body obsadil 14. místo.

 


Vojta Dudek zatím zkouší pouze taktiku šustrmat. Ta mu „bohužel“ tentokrát vynesla solidní 3 výhry a tak dá zřejmě jeho mentorům pěkně zabrat ho tuto šachovou neřest odnaučit. Svůj první turnaj si odehrál Patrik Höher a minimálně podle závěrečné fotografie to vypadá, že přijde i příště.

 

 

A aby domácí klub nevyšel výsledkově naprázdno, nezbývá mi než mezi naše úspěchy započítat i bronzovou medaili Fabiana Rotta z Babic, který je členem šachového kroužku Jirky Třebického.


Celý turnaj svými fotografiemi pokryli Ondra Moravec s Martinem Vašákem a paní Marie Filipová.

Video zachycující celý průběh turnaje se nachází na titulní stránce.


Poděkování na závěr patří všem hráčům i s jejich doprovodem, kteří si k nám našli cestu. Za podporu při pořádání turnaje pak městu Týnec a firmě Danone.

 

-Karel Jukl-

 

—————

Zpět


Diskusní téma: 4. kolo RŽL v Týnci nad Sázavou

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.