2. kolo RŽL v Jílovém

08.11.2012 02:37

Po více než měsíční pauze pokračovala série turnajů Regionální žákovské ligy druhým kolem, které proběhlo na Základní škole v Jílovém. Tam se minulou sobotu sjelo rovných 104 dětí. I Týnecká výprava se oproti minulému kolu trochu rozrostla na rovných 6 šachistů. Nováčky byli Matěj Novotný a Vojta Dudek, pro které byl první turnaj skutečně zkouškou ohněm, protože jsme je na oddílové schůzce přivítali teprve den před turnajem.

Větší množství nových šachistů zamíchalo startovními listinami a tak Kryštof, který loni sváděl boje uprostřed pole turnaje C, byl nasazen k Danovi do B-čka. Ostatní hráči zkušenosti teprve sbírají v turnaji C.

Vojta Dudek nepřijel na turnaj s velkými ambicemi, ale spíše jen testoval terén. Příliš se mu bohužel nedařilo. Nakonec ale jednu z partií přeci jen vyhrál, takže alespoň trochu optimismu do dalších klání snad získal. Zdravý sportovní zápal rozhodně nechyběl Matějovi. Svůj entuziasmus ale musel trošku krotit, když jeho první partie skončila již ve čtvrtém tahu (viz. Obrázek).

Matěj ale neubral, a když se po první půlce turnaje rozkoukal, získal pěkné 4 body. Nedařilo se naopak Vítkovi, který měl sice po prvních 4. kolech 50%, pak si ale vybral slabší chvilky a přidal už jen jediný bod.

Hvězdou dne byl beze sporu Vojta Štěpán, když kromě zaváhání v druhém kole všechny ostatní partie vyhrál. Získal tak krásné třetí místo a uhrál si IV. výkonnostní třídu.

Danovi s Kryštofem se vstup do turnaje příliš nepovedl a první dvě kola oba prohráli. Potom ale zabojovali a po šesti kolech měli oba na kontě tři výhry. Los je ovšem v posledním zápase svedl proti sobě. Kluci pojali závěrečnou partii poněkud volně, ovšem jen do té doby než se ručička vah překlopila na Kryštofovu stranu. Po několika minutách usilovného lavírování se Danovi podařilo dát vidličku a vyhrál.


Přehled výsledků:

Turnaj C
  3. Vojta Štěpán
18. Matěj Novotný
28. Vít Němec
42. Vojtěch Dudek

Turnaj B
19. Dan Vasilev
32. Kryštof Mojdl

 

Fotky, Fotky od paní Filipové

-Karel Jukl-

 

—————

Zpět


Diskusní téma: 2. kolo RŽL v Jílovém

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.