1. kolo RŽL v Sedlčanech

22.09.2012 23:16

V sobotu 9. září proběhlo první kolo ze seriálu turnajů regionální žákovské ligy. Do Sedlčan se sjelo téměř 80 dětí z celého regionu, aby změřili své síly za šachovnicemi.

Začátek sezóny jsme přivítali se třemi hráči. Dan Vasilev bojoval úspěšně už v loňské sezóně, kterou završí na listopadovém mistrovství Čech. Vítek Němec si zahrál svůj druhý turnaj a Vojta Štěpán si užil premiéru. K nim se ještě připojil Martin Vašák, který dohlížel na dění na šachovnicích. Podle předpokladů byli Vítek s Vojtou nasazeni to turnaje C, kdežto Dan se dostal jako poslední nasazený do turnaje B. 

Vojta se zpočátku pral s turnajovou nezkušeností a tak rozdával své body soupeřům. Chytnul se až v pátém kole, od kterého ale sbíral už jen výhry a celkově si připsal pěkné 4 body.

Vítek podával vyrovnané výkony po celou dobu turnaje. Jeho výhry nakonec převážili nad prohrami a připsal si také 4 body, díky kterým si uhrál IV. výkonnostní třídu.

Dan vstoupil do boje s o mnoho let staršími protihráči statečně dvěma výhrami. Poté se projevila vyšší kvalita turnaje B a následovali dvě prohry. Dan ale nerezignoval a z třech závěrečných kol získal další dva body.


Celkově byla tedy naše výprava velmi úspěšná, když Dan obsadil v B-čku 11. místo a Vojta s Vítkem v C-čku 13. a 15.. Přičemž Dan si připsal do sezónní tabulky 2. místo v kategorii do 10 let. Celkovými vítězi turnajů se stali Vojtěch Filip (Pravonín), Michal Brůha (Říčany) a Patrik Chajda (Říčany).

 

Kompletní výsledky.

 

Fotogalerie:

Brodce.

Pravonín.

- Karel Jukl -

—————

Zpět


Diskuze:

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.